Saker jag är tacksam för

Många gånger är det lätt att fokusera på det som är negativt, det väger många gånger tyngre än det positiva. När man skriver ett prov eller presterar i någon annan situation, snöar man oftast in på vad som gick fel och de få saker som var negativa - men varför glömmer vi alla saker som gick bra och allt vi lyckades med? Du kanske har 5 fel på ett prov men du hade faktiskt 25 rätt på provet också! Du kanske råkade göra ett par misstag under dagen men du lyckades med hundra andra saker!
 
Några av de saker jag är tacksam över är:
 • Att få somna bredvid, vakna bredvid och få dela livet med min fina sambo
 • Mina kissemissar som sprider så mycket kärlek och bidrar med så mycket glädje
 • Vänner jag kan lita på och som jag håller varmt om hjärtat
 • Att jag är uppskattad på mitt arbete och att jag arbetar med något betydelsefullt
 • Att jag kan sova gott på natten och känna trygghet i tillvaron
 • Att jag lyckats i skolan
 • Att jag har möjlighet att resa och se världen
 • En supermysig lägenhet som jag trivs jättebra i
 • Att jag alltid haft de saker och nödvändigheter jag behövt
 • Att jag lever i ett stabilt och fredligt land
 • Att jag har tillgång till internet och alla saker det åstakommer
 • Att jag har alla valmöjligheter jag kan tänka mig i livet
 • Olika livserfarenheter som gjort mig till den jag är idag
 • Att jag alltid haft mat på bordet och aldrig behövt gå hungrig
 • Att jag alltid haft en tillflyktsort hos hästarna
 • Att jag har möjlighet att göra misstag i livet
 • Att jag får höra att jag är älskad varenda dag
 • Att jag har äran att få älska en annan människa
 
 
 
 

Det är som vilken sjukdom som helst

"Det är som vilken sjukdom som helst, det är brist på något i hjärnan..." fick jag förklarat av min läkare idag när jag halvklagade på att jag egentligen inte vill trycka i mig piller för att må bra. Jag vet att det är så, men kanske var det bra att jag fick det påpekat en gång till. Depression är inget påhitt, ingen fantasisjukdom och inget man kan välja bort genom att tänka positivt - vilket många inte förstår. Depression är inte heller att ha en 'deppig dag' och inget som försvinner med lite vila. Deprssion är en sjukdom, som alla andra, där det finns en konkret orsak till sjukdomen - vilket är en brist på signalsubstansen serotonin, noradrenalin eller dopamin. Antidepressiv medicin hjälper hjärnan att delvis återställa den brist som uppstått av substanserna, som hjärnan själv inte klarar av att återupphålla. Anledningen till bristen av dessa signalsubstanser kan vara medfödd eller framkallas av traumatiska eller påfrestande upplevelser i livet. Ja, det går att bli frisk och nej, alla blir inte helt friska.
 
I mitt fall tror jag att min depression är en blandning av dessa två tidigare nämda faktorer och i mitt fall tror jag inte att jag kommer att bli helt 'frisk', eftersom jag antagligen kommer att kämpa med det mer eller mindre under hela mitt liv. Men jag har lärt mig att hantera detta så pass bra att jag kan leva mitt liv utan att låta depressionen ta över. Under en lång tid trodde jag verkligen inte att det gick att leva med en depression, när jag var längst nere på botten och inte kunde se någonting framför mig förstod jag inte heller meningen med att fortsätta leva i den sjukdomen. Det kan vara en förjävlig sjukdom, och det är inget man kan ta sig ur på egen hand, men jag tror starkt på att det kommer ut något bra ur alla svåra situationer. En period (på hundratals dagar) ville jag lägga ner kampen och ge upp men jag är så otroligt glad att jag inte gav upp, för herre gud vad fint livet kan vara ändå och vad enormt mycket bättre det kan bli. Jag har fått reda på hur otroligt stark jag är genom denna kamp. Att jag klarade av att kravla mig ur denna klaustrofobiska mörka tunnel där det inte gick att se slutet, men ändå tog mig ut... att jag bemästrade mina största rädslor... att jag trotsade mig själv... och att jag tog mig igenom det förjävligaste mörker jag någonsin kunnat tänka mig -  det gör att jag kan klara av vad som helst. Jag är stark, och det är du också.
 


Bilden visar en hjärnröntgen på en 'normal' hjärna och en deprimerad hjärna.
 

Pretty in Pink

Vardagsrummet här hemma går i temat grått/vitt/rosa men med lite brist på det rosa, så idag införskaffades lite fler rosa detaljer
 
Ett par snygga prydnadsblommor fick pryda tv-bänken (mer praktiskt än äkta både för att jag har hungriga katter hemma och även för att de inte vissnar).

Världens mjukaste och gosigaste pläd till soffan (jag fullkomligt älskar kuddar och filtar, det skapar den där extra mysfaktorn).

En söt liten ljushållare till badrummet, även detta en mysfaktor!

Det införskaffades även en tavla (även om den inte är rosa) till tavellisten ovanför tv:n, med texten "fabulous".